VVF-Brussel maakt digitale klapper Brusselse volkstelling 1795
VVF-BRUSSEL MAAKT DIGITALE KLAPPER BRUSSELSE VOLKSTELLING 1795

VVF-Brussel zoekt nog 4 vrijwilligers die willen helpen bij het bewerken (digitaal klapperen) van de Brusselse volkstelling van 1795. Wie meedoet aan het project krijgt een cd-rom mee naar huis om daar in alle rust de gescande beelden van de volkstelling te bekijken en in een databestand in te voeren.

Lees meer: <http://www.vvf-brussel.be/nieuws_2008022401.html>OVERZICHT ACTIVITEITEN VVF-BRUSSEL VOORJAAR 2008

Ook dit jaar organiseert VVF-Brussel weer heel wat interessante activiteiten. Zo bezoeken we op dinsdag 11 maart a.s. het archief van het OCMW van de stad Brussel en het zogenaamde "Vondelingenarchief".

Lees meer: <http://www.vvf-brussel.be/agenda.html>VERSLAG ONTMOETINGSGDAG VOOR VVF-LEDEN en SYMPATHISANTEN

Op zaterdag 16 februari 2008 organiseerde VVF-Brussel een ontmoetingsnamiddag voor VVF-leden en sympathisanten in het gemeenschapscentrum Nekkersdal. De namiddag wordt afgesloten met een demonstratie door Harry Goegebeur (voormalige afdeling VVF-Genealogie & Computer) van de genealogische software "The Master Genealogist - TMG".

Lees meer: <http://www.vvf-brussel.be/verslag20080216.html>LEZINGENREEKS: EXPO '58 - VIJFTIG JAAR LATER

In 2008 is het precies vijftig jaar geleden dat België met Expo '58 op de wereldkaart stond. Heel wat tentoonstellingen en manifestaties zullen in het teken staan van dit jubileum. De Hogeschool Sint-Lukas Brussel draagt haar steentje bij met een lezingenreeks.

Lees meer: <http://www.vvf-brussel.be/agenda_derden.html#2008021201>FARO: NIEUW STEUNPUNT VOOR CULTUREEL ERFGOED

FARO is het nieuwe gezamenlijke steunpunt voor het culturele erfgoed in Vlaanderen en Brussel. FARO ontstond officieel op 1 januari als samensmelting van Culturele Biografie Vlaanderen vzw en het Vlaams Centrum voor Volkscultuur vzw.

Lees meer: <http://www.vvf-brussel.be/nieuws_2008022402.html>VLAAMSE REGERING KEURT VOORONTWERP CULTUREEL-ERFGOEDDECREET GOED

Midden december 2007 keurde de Vlaamse regering op initiatief van Vlaams minister Bert Anciaux het voorontwerp goed van het decreet houdende de ontwikkeling, de organisatie en de subsidiëring van het Vlaams cultureel-erfgoedbeleid. Het voorontwerp wordt nu voorgelegd aan de Raad van State en zal daarna voor de tweede keer door de Vlaamse regering worden goedgekeurd.

Lees meer: <http://www.vvf-brussel.be/nieuws_2008022403.html>--
Deze informatie wordt u eenmalig aangeboden door VVF-Brussel <www.vvf-brussel.be>. Indien u onze gratis elektronische nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kunt u zich via onze website inschrijven.

.